Könnytár

Eszembe jutott egy régi okosság. Minyár mondom miről;

„Nem akarok olyan klubhoz tartozni, amely elfogadna engem tagjának.” (Annie Hall, 1977)
--mondta egyszer Woody bácsi.(tökjó, meg vicces, kiírom iwiwen, blabla.)


Szerintem meg nem jellemez jobban semmi sem egy embert, mint azoknak a "klubboknak"  a milyensége, amihez tartozik. (mi lesz ebből..)
Persze vannak itt is prioritások. Amolyan, piramis-féle rendszerben. Tetején a család meg szűk barátok klubbja, alatta haverok, rokonok, aztán ahogy szélesedik; innen onnan ismert emberkék, csapattársak, horgász cimbik, poker asztaltársak, túratársak, hökös cimbik, meg srácok, akiknek a nevét se biztos hogy tudjuk, de mindig ott isznak ahol mi, lányok akik ott rázzák ahol mi stb.
Ja meg ugye blogtársak:) Az is vhol felül van.
Sok-sok klubb, sok-sok emberrel, sok-sok tulajdonsággal.   Summa mind bele egy zsákba(persze a piramis szerint súlyozva), porrá zúzva, rázva, nem keverve, végül egy embernyit kiöntve. Vmi ilyesmi módon lehet kirakni egy ember létegyenletét. Nem nagy dolog, de (és most ne sértődjön meg senki) tanítanak itt néhány olyan tárgyat (logisztika, szállítási rendszerek, regionális gazdaságtan stb.) amiben a kedves buktacukrozók hasonló nagy kaliberű dolgokat képesek tudománynak nevezni ahhoz a nevüket adni, aztán triviális dolgokat saját magukról elnevezni. Úgyhogy azthiszem kicsit még finomítom és publikálom ezt a Bári-féle életegyenletet. Valamiből meg kell élni.
Persze bizonyítani is kell...
 És itt bukik meg a dolog, mert erős ellentmondásba keveredtem. (persze tévedni emberi a dolog a swift is megy 60-at 1-esben)

Na, gondoljon mindenki vkire. (tegye fel a kezét aki nem a mityára!) Gondold végig, hogy miket csinál az a valaki. Milyen "klubbok" tagja, ki a barátai, kikkel él, tanul, programoz, iszik, beszél, pokerezik ... Ugye, hogy tök igazam van :) Ebből áll össze egy ember.Ilyen Ő. Bárkivel végig lehet játszani, tök jó vagyok.
Na igen ám.
Csakhogynadeámdebár. -és amiből az ötlet kipattant(1)- Nézünk kicsit magunkra. Én pl itt ülök ennek a mocskos könnytárnak a nagyolvasójában. Az ünnepi nyitvatartásnak köszönhetően kb. 40 emberrel együtt. Huh, dejó! Egy újabb klubb!
NAGY BÜDÖS NÉGERLÓFASZT A BÁRI EGYENLET KUN MATT KEZÉBE! Az én zsákomba ez a 2szekrény picsájú néger riherongy, meg a sok kocka társa ne kerüljön bele! Itt ül velem szemben egy csávóka. Pfúú de csúnya. Úgy alszik, hogy folyik a nyála(jó a pilafnak is szokott, de gondolom nem a könyvtárban). Amaz ott tegnap hintázott a székével, és kurvanagyot zakózott, becsúszott 2 sor közé,  rajta röhögött mindenki. Van itt egy infós háttal nekem, olyan csendesmatyis frizurával, és másodpercenként villan fel egy új sor a képernyőjén kék háttérrel, délután 4 óta azt bámulja. Van ott másik 2 egymás mellett, egyiknek 11" -es laptopja van a másiknak meg kb 19"-es. Azok nem gázok, csak viccesek. Az összes  többi szemüveges és/vagy zsíroshosszúhajú és/vagy kövér. Arcokat nehéz leírni, látni kéne. Ebben a sorban ül egy viszonylag normális kinézetű, biztos meg is baszták mindenből. Ó, Te meg ott bazmeg le ne vedd nagyapád pulóverét, végülis neki is biztos ebben sikerült a mecha vizsga anno. Csak legalább mostad volna ki azóta. ÓÓÓÓÓÓÓÓ, tönkretesznek! És akkor még meg se szólaltak! Nem tudom, hogy állítalagosan okos emberek, hogy lehetnek akkora bunkók, hogy hangosan telefonálnak egy ilyen helyen. Baszok rá, hogy nem tudja hogyan fogja kivágni a puskáját! Télleg full kuss van, aztán 39-en hallgatjuk ahogy az egyik felveszi ordít, mert kimenni vagy suttogni képtelen, a könyvtáros néni meg lebassza.Na pont ahogy ezt leírtam elkezdett rezegni egy telefon. Legalább már rezeg, nem semmmi. Csakhogy a kedves tulaj olyan hangosan hallgatja Kalapácsot, hogy baszik se észrevenni, hogy mindjárt berezonál és összedől a könyvtár. Széket meg toljad, nehogy megemeld. És ilyen mind! Na meg amikről egymással beszélnek.. vá! Idegesít!

Szóval  a publikációm egyelőre elmarad, ezekhez semmi közöm, mégha ugyanolyan kártyával engednek be minket ide akkor se.

Komolyan mondom, hogy néhányan olyan dolgokat próbálnak tanítani hogy összefosom magam. Ja pl. Ergonómia. Le van írva, hogy hogyan kell ülni :D Aztán számonkérik :D Persze ez választható tárgy, de van aki ebből él.
Na, tanulok tovább, elektrotechnikának legalább van vmi haszna, cserébe egy szót se értek belőle.
Na írjon vki az egészségügyi törvényről inkább.
csum.

(keressetek képet okoskák.)

10 hozzászólás 2007.12.18. 18:53 tompablog

A bejegyzés trackback címe:

https://tompa.blog.hu/api/trackback/id/tr17268465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pilaf · http://tompa.blog.hu/ 2007.12.18. 19:24:57

én voltam:) ezt adta ki bme könyvtárra, könnytárra sajnos nem volt jó találat..:/

tommm 2007.12.18. 19:26:50

fasza post nagyon dávid

bornonheels · bornonheels.blog.hu 2007.12.18. 19:46:54

tényleg jó az írásod! amikor ilyenek miatt idegesíted magad, mint pl ergonómia, gondolj arra, hogy nem csak a bme-n szívunk a sok felesleges, "legyen meg az a 30 kredit félévenként" jellegű tárgy miatt. nekem ergonómia két félév volt, egyszer 6 és egyszer 5 kredit kötelező... :/

Allen 2007.12.18. 19:59:50

Tetszik.
Ha már az evidenciákat állító tárgyaknál tartunk, akkor azokban én sem szenvedek hiányt.
Hajrá mindenki

(whizz) 2007.12.18. 21:40:33

Sotén a nemzetek konyhája a menő.
De még itt él bennem a szociológia, és látásnyelvemlékezet 2kreditért.

i.a.n. 2007.12.18. 23:09:13

A könyvtáros vislekedésről: az még nem baj ha nem emeli a széket. Csak egy, hogy: "NYE A TETEJÉT!!!!" tolja már (gondolom így volt)

baird 2007.12.18. 23:22:55

hogy is hagyhattam ki. "látás, nyelv, emlékezet"... Kognitív tudományok tanszéke. grat. Ez az igazi fless. Googlizzatok rá mit jelent. ÉN is felvettem, majdnem 4es lett. Ezen a zh-n nyitottam ki a laptopomat, hogy megkeressek egy választ a ppt-kben. Csakhogy nem volt fennt a gépemen. Le kellett tölteni, a kurva net meg lassu az E-ben, ppt meg nagy a sok boncoltagy.jpg miatt. Az egész sor dölt a röhögéstől, de szerintem pontosan tudta az előadó, hogy jobb ha nem szól bele. Vhol érzik Ők, hogy szaros a perem alja.

baird 2007.12.18. 23:30:57

Na csak nem bírok magammal. Kognitív tudományok: hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_tudom%C3%A1ny

baird 2007.12.19. 09:45:59

9-kor nyit a kisolvasó, 9:05kor már szarnak a budijában:) Minden nap ez van. Mindennap szarszag. A BME sötét oldala:D

(whizz) 2007.12.19. 19:22:37

Közszolgálat:
0:00, Szerda (december 19.), DUNA Televízió
Balkan Fanatik: Hungarikum
magyar koncertfilm, 1. rész, 58 perc, 2007

Tegnap meg zagar volt a dunaTVbe.
Bravó pál h nem nézted, bravó lestár h nem szoltál már megint.


Utolsó kommentek

  • Kúrcsány Ferenc: Na most mi van, te kis faszszopó? (2011.05.27. 21:56) Kedvencünk: Orbán Viktor
  • Osváth Lacika: Hovány tisztességes. MUHAHAHAHAHAA! Azon felül hogy Kecskemét egyik, ha nem a legszarabb munkahelyének tulajd... (2011.05.22. 08:46) Feel the difference
  • : ...a társkeresőkön am iszonyatXDD (2010.08.29. 13:07) Miért?
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: Igen mindenkiinek joga van a pihenéshez, de a világon mindenhol vannak zajos és ... (2010.07.12. 23:46) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • bsteve: Igazad van, ez inkább olyan paródia vb, ha egy emlékezetes, akkor az a bírói mulasztások miatt van... sajnálo... (2010.07.06. 10:20) Távol Afrikától
  • Marcobaily: Érdeklődéssel és eléggé meglepve olvasom a hozzászólásokat, ám lehet az én hibám de még mindig nem értem a sz... (2010.07.04. 17:05) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • az igényes szórakozás híve: @.Nitro.: Csak magamat tudnám ismételni, de ha ennyire különbözőek a nézeteink akkor felesleges is. Meglehet... (2010.06.25. 16:56) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: van bennem elég igényesség ahhoz hogy tudjam hogy kell szórakozni. Nem is a Joke... (2010.06.25. 01:19) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • Utolsó 20

honnan?

süti beállítások módosítása