Sokat esett szó mostanában a blogon különböző országok kiváló söreiről. Ma elkanyarodnék a söröktől, és egy igazi hungarikummal, a fröccsel foglalkoznék! Bizony-bizony a mi fröccsink igazi magyar ital, nevét pedig mint azt sokan biztos tudjátok a jó öreg Vörösmarty Mihálytól kapta (gimnazisták figyelem: ha a magyar órán az a kérdés hangzik el végzőben, hogy kire utalhat a szerző,a válasz MINDIG Vörösmarty).
A jó fröccs szerintem igen egyszerűen elkészíthető! Vegyél egy üveg minél savasabb, kellemesen száraz fehér bort, és ízlés szerint fűszerezd szódával (1-1, 2-1, 3-2...). A leginkább fröccshöz ajánlott bor az olaszrizling, de számos más fajtából is meglepően jó fröccsöt lehet készíteni, főleg ha nem szakértő az ember. Sajnos a szóda beszerzése nem mindig lehetséges, ezért bár sokan nem ajánlják, de az ásványvíz is megteszi buborék gyanánt. Az ásványvízről azt kell tudni, hogy lehetőleg a boltban kapható legrosszabb(legolcsóbb) és legszénsavasabb fajta legyen, mivel azok általában közel ugyanolyanok mintha az ember szódát venne.
Ár/érték arányban azt lehet mondani, hogy még egy közepesen jó borból készített fröccs is az egyik legolcsóbban beszerezhető alkoholos ital. Óriási előnye továbbá, hogy igazán szemtelen módon tudja itatja magát, ami tökéletesen alkalmassá teszi mindenféle kötetlen társasági eseményen a fogyasztását. 10-15 fröccsi már hangulatteremtőnek sem utolsó, nem is beszélve arról, ha gyorsan tünik el a torokban.
A fröccs hidegen jó! Nagy melegben még hidegebben! Ajánlott tavasztól egészen az őszi hideg napok beköszöntéig. Fogyaszátok egészséggel és nagy nagy élvezettel!
UI: Természetesen várjuk mindenkitől a jófröccsel kapcsolatos tanácsokat, és fröccshöz kapcsolódó történeteket!
Ár/érték arányban azt lehet mondani, hogy még egy közepesen jó borból készített fröccs is az egyik legolcsóbban beszerezhető alkoholos ital. Óriási előnye továbbá, hogy igazán szemtelen módon tudja itatja magát, ami tökéletesen alkalmassá teszi mindenféle kötetlen társasági eseményen a fogyasztását. 10-15 fröccsi már hangulatteremtőnek sem utolsó, nem is beszélve arról, ha gyorsan tünik el a torokban.
A fröccs hidegen jó! Nagy melegben még hidegebben! Ajánlott tavasztól egészen az őszi hideg napok beköszöntéig. Fogyaszátok egészséggel és nagy nagy élvezettel!
UI: Természetesen várjuk mindenkitől a jófröccsel kapcsolatos tanácsokat, és fröccshöz kapcsolódó történeteket!