Peking 2008 - vége

A mai férfi kézilabda döntővel véget értek a 2008-as pekingi olimpiai játékok. Bármit is mondtak az elején,pl. nagy szmog,terrorizmus,háború,tüntetések,a kínaiak egy abszolút profi és hibátlan olimpiát rendeztek. Így kell vhogy csinálni. Persze hogyha töménytelen mennyiségű pénz és munkaerő áll rendelkezésre,ráadásul még az emberi jogokat is a földbe lehet döngölni,akkor azért nem olyan nehéz. Na de ebbe ne is menjünk bele,ez egy teljesen más világ,a lényeg,hogy jól eladták magukat.

Ami a sport részét illeti a kínaiak lemostak mindenkit.Összesen 100 érmet nyertek,ebből 51 aranyat,de ez persze nem is meglepetés. Négy éve(ha nem már nyolc) erre készülnek,a szokásos aranyak mellett pedig olyan számokban is nyertek,ahol Athénban még esélyük sem volt. A "kitenyésztett" sportolóik márcsak egy két teljesen érdektelen sportban nem jutottak szóhoz,de gondolom Londonra már az a garnitúra is beérik.
Kína után jócskán lemaradva az USA hozta a 2.helyet,igaz 110 éremmel,ám ebből csak 36 arannyal. Kiemelkedő az USA csapatsport uralkodása: a női és férfi kosarasok,a férfi röpisek és a női focisták aranyat,míg a női és férfi vízipólosok,és a női röpisek ezüstöt nyertek.
A éremtábla további sorrendjében sincs semmi meglepetés,a klasszikus sport nagyhatalmak hozták amit kellett,hozzájuk nőtt fel talán kisebb meglepetésre Jamaica (Usain Bolt,3arany,3világcsúcs..), Kenya, Fehéroroszország,Etiópia stb..
És akkor most ne is beszéljünk arról,hogy ki is doppingolt.. Már írtunk erről nemrég,de mikor kiderült,hogy a női torna összetett utolsó helyezett vietnámi versenyzője lebukott doppinggal,hát én mostmár tényleg nem tudom mi van..

A magyarok szereplése sokak szerint csalódáskeltő volt,mások szerint épp ez a realitás,sőt,még ennek is örülhetünk.. Tény,hogy az utóbbi olimpiákon el voltunk kényeztetve aranyakkal,de ezúttal a szerencse a legtöbb sporttágban elpártolt mellőlünk. Természetesen ezernyi más oka is lehet/van,hogy a magyar csapat miért épp így szerepelt,megy is erről a vita minden fórumon. Nincs pénz,nincsenek edzők,nincsenek termek,nincsen semmi,és mindenért a Gyurcsány a hibás... Na de mindegy,nekem a vízilabdás srácok szenzációs olimpiai győzelme,és a kajak-kenusok ember feletti teljesítménye azért még bizakodásra ad okot. 2012-ben minden kiderül. Mi annyit ígérhetünk,hogy a Tompa Team a helyszínről fog tudosítani Londonból,úgyh legyetek addig is hűséges olvasóink!!!

(fotó: nso.hu)

15 hozzászólás 2008.08.24. 13:41 pilaf Címkék: olimpia peking 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://tompa.blog.hu/api/trackback/id/tr62630358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nitro 2008.08.24. 15:55:43

Azok után ,hogy sportminisztérium megszűnt és hősünk Gyurcsány miniszterelnök lett pont sportminiszteri székből felfelé bukva, hát némi támadási felületet ad :) Egyébként teljesen mindegy, bár ez lenne az ország legnagyobb problémája, hogy kevesebb érmünk lett egy olimpián ,mint amire számítottunk. Pénz valóban kevés amit a tradícionális magyar sportágak kapnak. Csak viszont önmagában az nem elég ,hogy több pénzt kapnak a sportolók, kellenek olyan emberek is(szakemberek) akik ésszel osztják el azt a pénzt.A vizilabdások érme szerintem is a legszebb és legértékesebb, Cseh Laci is nagyot alkotott. Nagyon sajnálom a kéziseket, bár ha őszinte akarok lenni kész csoda ,hogy ezzel a csapattal négy közé jutottak.Vizilabdás lányok 4. helye csalódás számomra. Dream Tema meccsei élményszámba mentek viszont, a döntőben a spanyolok szerencsére azért méltó ellenfelek voltak.

Nitro 2008.08.24. 16:05:48

Tudom nem ide tartozik ,de ze nagyon nagy szöveg:D

Szexuális hajlandóság: rendszerváltásunk egyik melléktermékeként hamar elsajátította a kapitalista gondolkodásmódot: ha van pénzed, baszol, ha nincs, akkor nem.

komix · http://autorun.hu 2008.08.24. 20:11:03

Én csak azt nem értem, hogy miért kell ekkora küldöttséggel kimenni... Jó jó elérte az olimpiára való kijutás szintjét, dehát az olimpián közük sincs nemhogy a dobogóhoz, de még az első tízhez se... Szerintem tök fölösleges eröltetni ezt, erre van pénz úgy látszik :]

(whizz) 2008.08.24. 22:49:09

Kammerer és Kucsera útközben előre ment az első osztályra, hogy kicsit kinyújtsák a lábukat. Amikor Szekeres meglátta őket, félhangosan megjegyezte: „Mit keresnek sportolók az első osztályon?”, amire Kammerer - „Mit keresnek politikusok az olimpián?”

Nitro 2008.08.25. 00:26:45

Egy olimpián nem a sportolókon kéne spórolni.Ez is sajnos olyan magyaros sztori, hogy az olimpia idején is azon kell izgulni ,hogy a kinti küldöttség anyagilag biztosítva lesz-e. Hozzátenném voltak itt olyan bukások és égések is bőven ami nem a pénz számlájára írható.A női párbajtőrözőknél úgy tudom a csapattársak között volt ellentét, arra sincs értelmes magyarázat, hogy egy Káté Gyula vagy egy Bedák Pál ,akiktől azért sokat várt mindenki miért szerepel le úgy, hogy megütni alig tudja az ellefelét.Holott országunk azért bokszban is erős.

komix · http://autorun.hu 2008.08.25. 18:57:42

Mindenki mondjon le! :@

pilaf · http://tompa.blog.hu/ 2008.08.25. 19:28:21

Minden egyes szavatokkal egyet értek..
Komixkám akár kezdhetnéd is!ezennel megkérlek ünnepélyesen hogy mondjál le!:)

Nitro 2008.08.25. 20:11:48

Most érkezett szerkesztőségünkbe a friss hír:

A Nyíregyházi Spartacus gárdája sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a klub sajtóreferense, Komáromy András közös megeggyezéssel szerződést bontott és lemondott posztjáról. A lemondás okai egyenlőre tisztázatlanok. Mint ismeretes Komáromy korábban élesen kritizálta az olimpiai bizottságot ,valamint a kormányt a sportolók méltatlan anyagi támogatásai miatt ,valamit a sportfinanszírozás szerinte elfogadhatatlanul alacsony mértéke miatt is. Bár hivatalos indoklás még nincs, a csapat ügyvezetője Sziky Gyula vélhetően a klub jó hírnevének megőrzése miatt dönthetett a "közös megeggyezés" mellett.
A Tompa információ szerint Komáromy nem sokáig maradhat munka nélkül.Az NB2-es Kazincbarcika ugyanis állítólag már tárgyalásokat is kezdeményezett a nyírségiek távozó "sajtógurujával".

forrás: www.mlsz.hu/kistelekibazdmegazanyádat

Nitro 2008.08.25. 20:15:59

Ezt Komixkám meg neked küldöm ,most találtam neten ,mert nem tudtam ,hogy Gyula Bá y-al vagy i-vel írja a nevét:

Sziky Gyula, a Nyíregyháza tulajdonosa

Egykoron állítólag törökországi bőrcuccok behozatalával kezdte karrierjét, aztán az ismert szurkolói rigmust tette magáévá üzletemberként és a „Mindent bele!” alapelven vállalkozott. Mindenbe belefogott, amibe lehetett, és szinte mindenben sikeres volt. Ma Szabolcs-Szatmár egyik megkerülhetetlen alakja, aki egy olyan ingatlanban lakik, mely inkább nevezhető várnak, mint lakóépületnek.

A sikeres ingatlanbefektető vagyonát több mint 1 milliárd forintra becsülik, ezzel az egyik leggazdagabb vidéki üzletember. A magyar foci egyik új fiúja, aki gyorsan lett sikeres, és okozott meglepetést azzal, hogy nem fogta be a száját, és a partvonalon álldogálóból, gyorsan próbált karmester lenni, miután bevették a játékba.

A Nyíregyháza nem tartozott a leggazdagabb magyar klubok közé, általában ingázott az első és a másodosztály között, de Sziky szerette a futballt, és szeretett volna szerepet is játszani benne. 2003-ban lett résztulajdonos a nyírségi futballvállalkozásban, majd 2005 decemberében már 75%-osra növelte tulajdonrészét. 2006-ban aztán nagybevásárlást tartott, és egyértelműen az NB I-be való feljutást, valamint az ott való megkapaszkodást tűzte ki célként.

Amikor kiderült, hogy a Ferencvárost száműzték az NB II Keleti csoportjába, Sziki egyáltalán nem volt boldog, sokáig fontolgatta, hogy ezen húzásáért beperli az MLSZ-t, de aztán elállt szándékától. Később felmerült, hogy a Fradi nem kap licencet és a Nyíregyháza a második helyről is NB I-es lehet, de ő ezt a megoldást kerek-perec elutasította, és azt mondta, hogy csak a pályán akarja legyőzni a Fradit, de ott nagyon. Őszinte és fair megnyilvánulása még a Fradi-szurkolók körében is szimpátiára talált, hiszen ő nem az asztal alatt, hanem fölött akart elbánni a Fradival, ami akkoriban nem volt igazán divat a magyar futballban…

Végül sikerült is neki. Eltökéltsége, és pénzügyi ereje kellett ahhoz, hogy ma a Nyíregyháza NB I-es, a Fradi pedig NB II-es csapat legyen.

Csapata végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, nem hagyta meglógni a Fradit, sőt tavasszal egykori NB I-es játékosokat vásárolt, hogy a Szparinak esélye legyen az első hely megszerzésére. Ez sikerült is, a bajnokság hajrájában pedig átvette a vezetést, amit már nem engedett ki a kezei közül.

Az örömünnepbe, aztán a tulaj gyorsan belerondított, miután mindenki meglepetésére elküldte a feljutást kiharcoló, és bajnokságot nyerő Gálhidi Györgyöt, és helyére az ismeretlen Révész Attilát nevezte ki.

A döntést senki nem értette, de Sziky nem akarta megmagyarázni, azt mondta, megmagyarázzák majd az eredmények. Egyelőre úgy tűnik igaza lett, legalábbis a Nyíregyházának nem voltak kiesési gondjai, és stabil középcsapatként tudja le a jelenlegi NB I-es idényt.

Miután csapata NB I-es lett, úgy döntött, nagyobb részt vállal a magyar futball irányításából, és kijelentette, hogy cégcsoportja (Advertum csoport) révén átvállalja a magyar labdarúgás 3,1 milliárdos hiteltartozását. Ez már önmagában lélegzetelállító ötletnek tűnt, de Sziky tetézte ezt azzal, hogy cserébe soha nem látott médiajogokat kért. Az internetes közvetítések mellett kép és tudósítási jogra is igényt tartott, ami vélhetően egyedi világszabadalomnak számított volna. Elképzelése szerint ugyanis a jövőben a meccsekről csak úgy tudósíthatnának a média képviselői, ha megegyeznek a jogtulajdonossal, azaz vele vagy cégével. Egy fotó, vagy egy írásos beszámoló mondjuk a Tatabánya-REAC meccsről Sziki ötlete alapján piacképes terméknek számítana. Ötlete hamar elhalt, de nem csak a média, hanem a futballban szereplők is elutasították.

A dolognak volt előzménye, hiszen az Advertum csoport egy évvel korábban még Sallói István diósgyőri ügyvezetősége idején megvásárolta a DVTK médiajogait, aminek következtében a felkészülés elején sem Sallói, sem az akkori edző, Csank János nem nyilatkozhatott a helyi, miskolci médiumoknak, csak az Advertum tulajdonosainak az engedélyével. Az egyik tulajdonos pedig Sziky Gyula, aki az akkori cégadatok szerint 25%-os részesedéssel rendelkezett az Advertumban.

Az Advertum csoport komoly médiacég, amely Kelet-Magyarország legfontosabb médiumai közül többet a kezében tart. Övék a debreceni, miskolci, nyíregyházi helyi rádió, óriásplakátok százai, buszreklámok tartoznak hozzájuk, de Média1 néven bulvárlapot adnak ki, mely az országos METRO újság mellékleteként jelenik meg, és kiemelten foglalkozik a nyíregyházi és diósgyőri futball híreivel.

Sziky töretlenül megy előre, komoly ambíciói és tervei vannak. Felvetette már azt is, hogy minden fociról megjelenő újságcikk után kapjon a magyar futball két forintot a kiadóktól.

Szeretné a nyíregyházi futballt sikeressé tenni, és ennek érdekében áldozni is kész. Tervei között szerepelt sokáig Tököli Attila leigazolása is, de Kenesei Krisztiánra is kivetette hálóját már. Emellett fáradhatatlanul és elkötelezetten dolgozik a magyar futball médiatámogatásának előmozdításáért. Ezen küldetése során egyelőre odáig jutott, hogy elkészíttetett több olyan naptárat, ahol labdarúgók csinos modellekkel együtt pózolnak.

Egy őt jellemző ismerőse szerint igazi vagány, az a típusú nagymenő, aki nem ismer legyőzhetetlen akadályt, és mindene megvan ahhoz, hogy ma Magyarországon sikeres legyen, és mindent hajlandó is bevetni a sikere érdekében.

Befolyása a magyar futballra:
Ha azt vesszük, hogy a Fradi részben az ő áldozatvállalása miatt nem NB I-es, akkor máris érthető a listán elfoglalt helye. Ambíciói, eddigi ötletei, az általa megmozgatható pénz, és egyéb erőforrások (média, kapcsolatok) nagysága mind azt mutatják, hogy inkább számolni kell vele, mint legyinteni rá. Sőt, a jelek arra mutatnak, hogy egyre inkább számolni kell vele, mert sikereit érezve, az eddiginél is jobban kezd megjönni a kedve…

pilaf · http://tompa.blog.hu/ 2008.08.25. 21:43:28

Hujajj ez nagyon komolyan hangzik:) Gyuszi báé minden tiszteletem hogy még bízik a magyar fociban..

Komix aláírsz akkor Kazincbarcikára??Vagy talán inkább a Makó?

komix · http://autorun.hu 2008.08.25. 21:48:54

Bármi lehet, megnézzük mit ajánlanak :D

komix · http://autorun.hu 2008.08.25. 21:51:53

Gyuszi holnap érkezik haza, szerdán tárgyalunk, hogy hol folytassam a jövőm. Kazincbarcika sanszos, de kicsit méltánytalannak érzem képességeimet tekintve :(

Nitro 2008.08.26. 19:53:57

Fel a fejjel Komix ,úgy hallottam az Egernél is elkélne egy jó reklám- és sajtószakember :)

komix · http://autorun.hu 2008.08.27. 07:32:29

Nem is rossz! Jók a borok arrafelé... :]


Utolsó kommentek

  • Kúrcsány Ferenc: Na most mi van, te kis faszszopó? (2011.05.27. 21:56) Kedvencünk: Orbán Viktor
  • Osváth Lacika: Hovány tisztességes. MUHAHAHAHAHAA! Azon felül hogy Kecskemét egyik, ha nem a legszarabb munkahelyének tulajd... (2011.05.22. 08:46) Feel the difference
  • : ...a társkeresőkön am iszonyatXDD (2010.08.29. 13:07) Miért?
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: Igen mindenkiinek joga van a pihenéshez, de a világon mindenhol vannak zajos és ... (2010.07.12. 23:46) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • bsteve: Igazad van, ez inkább olyan paródia vb, ha egy emlékezetes, akkor az a bírói mulasztások miatt van... sajnálo... (2010.07.06. 10:20) Távol Afrikától
  • Marcobaily: Érdeklődéssel és eléggé meglepve olvasom a hozzászólásokat, ám lehet az én hibám de még mindig nem értem a sz... (2010.07.04. 17:05) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • az igényes szórakozás híve: @.Nitro.: Csak magamat tudnám ismételni, de ha ennyire különbözőek a nézeteink akkor felesleges is. Meglehet... (2010.06.25. 16:56) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: van bennem elég igényesség ahhoz hogy tudjam hogy kell szórakozni. Nem is a Joke... (2010.06.25. 01:19) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • Utolsó 20

honnan?

süti beállítások módosítása