Néphülyítés netbook módra

Az elején leszögezem, hogy semmi bajom a netbookokkal. Tök jó, hogy olcsón lehet venni használható gépeket, tudod: mindenkiNET.

Viszont egy ismerősöm vett egyet, s mint a legtöbb konzumer kategóriás noti gyártónál, ennél is a keyboard alatt nagy matrica hirdette a laptop hiper-szuper, kiemelkedő tulajdonságait. Nyilván megnéztem, hogy ugyan mit tudnak összelapátolni egy ilyen laptop esetében, és hát nevetségesen pofátlan dolgokat úgy konkrétan.

 

 

Wireless b/g: 2005 óta nem tudom gyártottak e le hordozható gépet, amiben nem volt benne a mini PCI-os wireless chip. Sztem nem. Meg aztán netbook amúgy is a netről szól.

Card Reader: Szintén alapfelszereltség, még ha úgy nem is wifi szinten, de semmiképpen nem extra.

Full Webpage Viewing: Háhá, egy igazi csemege! Szóval az 1024x600-as felbontás még ha egy manapség standard, jól optimalizált laphoz koppra elég is, azért nem mondanám probléma mentesnek az életet vele, főleg ha a lefelé görgetésről is ejtünk pár szót.

2,5 HDD: Még valamikor az ősidőkben volt pár elvetemült próbálkozás spéci vinyók gyártására, de a PATA korszak óta minden szerencsétlen laptopban 2,5-ös vinyó van. Wááh, mégsem! A legdrágább business gépekbe néha tesznek 1,8-asat.

LED Panel: Ez az egyetlen állítás amit jogosnak ítélek. A LED panel ha már terjedőben is van, azért a legtöbb gépet még mindig standard LCD-vel adják. A LED fényesebb, kevesebbet fogyaszt és jobban látható. Vezető technika.

Turbo Battery: Tévedés! A legtöbb netbookban nincs erős elem, sőt,  inkább kisebbekkel szerelik őket mint a nagytesókat. Azért bírják sokáig amiért ilyen olcsóak is: kis kijelző, kis processzor, lassú memória és alaplap = harmatos teljesítmény = alacsony fogyasztás.

Big Size Keyboard: A még éppen-éppen használható szintre összenyomorított, külön megszokást igénylő billentyűzetre gondolnak? Hmmm...

Magnifier: Most akkor adnak a gép mellé konrkétan egy lencsét, amivel fel tudom húzni a betűk méretét a kis kijelzőn is olvashatóvá, vagy egyszerűen csak a Windows beépített szoftveres nagyítójára gondolnak?:)

 

Szóval nem akarom én leszólni ezeket a gépeket, pont jók, pont használhatóak, pont olyan olcsóak is mellé. De csak a matrica láttán senki ne gondolja azt, hogy többet vesz, mint amit az árcédula mutat, s csak a ragacs, valamint egyéb marketing bullshitek miatt senki ne döntsön egy jó állapotú, használt laptop helyett netbook mellett, mert könnyen lehet, hogy hosszú távon csalódni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://tompa.blog.hu/api/trackback/id/tr571639243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tommm 2010.01.03. 20:24:24

Nem, csak a gépedhez körített marketingről.

pilaf · http://tompa.blog.hu/ 2010.01.03. 21:02:36

ezt eddig nem is olvastam,gyorsan ráposzoltak..
az enyémen csak egy matrica van: Pentium,Dual-Core inside ;)

GBR 2010.01.10. 21:18:20

az a full webpage view, na arra kurvára nem tudok mit mondani :)
netbook amúgy ha úgy vesszük faszság. Mármint tipikusan "nőies" dolog. Csak a nők olyan divatmajmok, h a kis ruhácskájukhoz pici és "trendi" táskát vegyenek fel, amiben nincs hely egy 15.6-os laptopnak, viszont nyilván szeretnének netelni és emailezni, és hát kellett nekik gyártani egy új laptopot, a netbook-ot, ami belefér a kis táskába... de sztem pénzkidobás, másrészt nem vágom miért kell kis táskában netbookot cipelni? basszus, ha buliba megy kis táskával, akkor ne akarjon netelni, azt ennyi... meg sztem egyáltalán enm "olyan égő" a hátizsák, vagy az oldaltáska...

Allen 2010.01.10. 23:55:26

sztem alapvetően nem baromság. ha naponta cipeled meloba, suliba, vagy épp vidékre haza, akkor pont fasza egy 10-13.3-as noti, felesleges egy 3 kilos baszás. a matricák azért viccesek, pofa kell némelyiket rányomni:)

baird 2010.01.11. 09:43:02

az én környezetemben van szinte minden típusú gép. csak a baj van velük... azon túl, szerintem a tuti megoldás egy 4 magos 2 terás stb telefon lenne az asztalon egy dokkolóval és 30-as monitorral. de hogy a realitások talaján maradjunk,; ha valamit dolgozni akarsz, úgyis kell az asztali, netezésre meg tökéletesen elég az netbook is. a netbook nem csak annyi, hogy pici meg trendi, ami pici az mindig trendi meg cuki ez alap törvény de a netbook az olcsó is. tökéletesen fasza, hogy csak bevered a táskádba, nincs szökség töltővel foglalkozni, mert 6 órát ugyis kibírt, vagy ha kell, akkor meg olyan pici az adapter mint egy telefontöltő.

de ha már netbook akkor inkább kéne a duplájáért motorola milestone.

tommm 2010.01.12. 18:54:14

kommentekből faszán lejön h senki nem olvasta el rendesen:D

scoutin 2010.01.12. 22:42:12

most látom ám, hogy az én msi netbookom matricáján a magnificer helyett webcam van, és a laptopból ill. a netbokkból sem felejtették ki. =)=)
(nem nagyszám, mondhatni már alapfelszereltség ez is, de mégiscsak jobban hangzik, mint a nagyitó! :D)
illetve tommm kifelejtette azt, hogy ezen a gépen 2 év gari van, ami egy olyan embernek mint én (hozza-viszi, üti-vágja) sajnos elengedhetetlen a használt prohardveres cuccokkal szemben.
ja és persze azért én is használtok normál monitort is, mielőtt még megkapnám, hogy csak a gépem védem.

tommm 2010.01.12. 22:47:42

télleg senki nem olvasta el:(


Utolsó kommentek

  • Kúrcsány Ferenc: Na most mi van, te kis faszszopó? (2011.05.27. 21:56) Kedvencünk: Orbán Viktor
  • Osváth Lacika: Hovány tisztességes. MUHAHAHAHAHAA! Azon felül hogy Kecskemét egyik, ha nem a legszarabb munkahelyének tulajd... (2011.05.22. 08:46) Feel the difference
  • : ...a társkeresőkön am iszonyatXDD (2010.08.29. 13:07) Miért?
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: Igen mindenkiinek joga van a pihenéshez, de a világon mindenhol vannak zajos és ... (2010.07.12. 23:46) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • bsteve: Igazad van, ez inkább olyan paródia vb, ha egy emlékezetes, akkor az a bírói mulasztások miatt van... sajnálo... (2010.07.06. 10:20) Távol Afrikától
  • Marcobaily: Érdeklődéssel és eléggé meglepve olvasom a hozzászólásokat, ám lehet az én hibám de még mindig nem értem a sz... (2010.07.04. 17:05) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • az igényes szórakozás híve: @.Nitro.: Csak magamat tudnám ismételni, de ha ennyire különbözőek a nézeteink akkor felesleges is. Meglehet... (2010.06.25. 16:56) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: van bennem elég igényesség ahhoz hogy tudjam hogy kell szórakozni. Nem is a Joke... (2010.06.25. 01:19) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • Utolsó 20

honnan?

süti beállítások módosítása