Mit várok a Fidesztől?

Nah, baszogat itt mindenki, hogy most akkor várom e a kánaánt, a megváltást, ünneplel-e az ősjobbos tom. Hát szó nincs róla. Leírnám pár szóban, hogy miért szavaztam a Fideszre és mit várok tőle.

Viktor mondta tegnap, hogy az MSZP alatt oligarchák irányították az országot. Nem gondolom, hogy ezzel vitatkozni tudna bármelyik nyitott szemmel járó balos elvtárs.
Mindenki ezerrel kaparta be magát a pozícióba, hogy aztán ott kiskirályként annyi pénzt lapátoljon ki, amennyit csak tud. Ez idáig természetes, nem várok mást a következő kormánytól sem, én is ezt csinálnám, ha ott lennék a helyükben:)

Csak éppen ezt az MSZP teljes mértékben kontroll nélkül adta elő, senki nem koppintott rá a "vezetők" orrára, akkor sem, ha már pofátlanul nagyra nőtt a ganédomb.

Nem gondolom, hogy a Fidesz összességében tisztességesebb lenne, de szerintem a magyarok amúgy is  képtelenek a valódi demokráciára. Legalábbis minimum  kell az igazán erős ember, a vezér, különben maradnak a "kis körök" kormányon, ami már tudjuk hova vezet.

És akkor itt van nekünk most Viktor, aki bevitte a parlamentbe a Fideszt 20 éve, aki túlélt 2 vesztes választást elnöki poziban. Megingathatatlan, nem éppen demokratikus kiskirály a pártján belül. Én nem várok tőlük semmit sem, ugyanaz a kurvulásra hajlamos ingyenélő banda. De Viktortól igen, ha már az országban egyetlenként ott a kezében a pálca, hát használja, és suhintson oda, ahol már nagyon csúnya a helyzet.

Ehhez kapcsolódik a 2/3-ad kérdése is. Nyilvánvaló, hogy millió megoldatlan feladat van az országban, még azokból is, amik nem is igazán költségvetési tényezők. BKV, MÁV, önkormányzatok, oktatás, határon túli magyarok...stb.

A rizikófaktor persze magas, hiszen ha Viktor kezében is van a kulcs, nem tudni, hogy merre fordítja a zárat. De egyet tudok, mégpedig azt, hogy kell az erős ember, ha akármerre is akarunk menni. Nem kánaánt várok tőle, nem könnyebb megélhetést, csak egy hangyafasznyival tisztább közéletet és pár értelmes döntést fontos kérdésekben, amit csak egy hozzá hasonló kaliberű ember tud végigvinni, akiből azért nem rohangászik sok az országban. Aki nem esik szét saját pártján belül, akinek az emberek előtt még több-kevésbé hiteles a szava és persze már rég megalapozta saját vagyonát.

Ha nem is fog mindent rendbetenni, párat a felsoroltak közül becsületből muszáj lesz neki, ha már helyzetéből adódóan meg tudja és meg is ígérte. Ennyi meg nekem a jelenlegi helyzetben pont elég lenne a lelki boldogsághoz.

(A post nyomokban Mitya gondolatait is tartalmazza.)

A bejegyzés trackback címe:

https://tompa.blog.hu/api/trackback/id/tr361916902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Nitro. 2010.04.13. 15:05:18

látványos mutyizás, heti korrupciós botrányok vége. engem nem zavar ha valaki korrupt a világon minden országban létezik ,de nem építenek völgy hidat meg aluljárót az alföldre, hanem minőséget tesznek le. jogrendszer átalakítása, eljárás felgyorsítása, ne teljen évekbe míg valakit elítélnek. Támogatási rendszer átalakítása, munkára ösztönzés(dolgozzon ne gyreket csináljon és segélyből éljen, max 3 gyerekig járjon támogatás) . Cigány-magyar viszony erőszakmentes, de kemény rendezése, normális keretek között. Ezek nagy része hosszútávú folyamat ,de az alapjait le lehet rakni és le is kell kétharmaddal. közélet tisztasága lenne a legfontosabb, most a következmények nélküli ország vagyunk, ha legalább rend lenne az sokat javítana a közhangulaton.

Na személyes: aki most itt nyomja ezt a majd Orbántól a nap is szebben süt dumákat meg satöbbit annak őszintén nem tudom mi jár az agyában. Miért nem húzzátok elő az utóbbi 8 év felelős döntést hozó embereit hogy ki mit csinált? orbán tehet a sorozatos szar döntésekről ,Öszödről, jobbik megerősödéséről? ugyan már emberek. ha csak ennyit tudtuk érvként felhozni a Fidesz ellen, hogy az Orbán se lesz jobb akkor hagyjuk, ez olyan ovis mentalitás.


Utolsó kommentek

  • Kúrcsány Ferenc: Na most mi van, te kis faszszopó? (2011.05.27. 21:56) Kedvencünk: Orbán Viktor
  • Osváth Lacika: Hovány tisztességes. MUHAHAHAHAHAA! Azon felül hogy Kecskemét egyik, ha nem a legszarabb munkahelyének tulajd... (2011.05.22. 08:46) Feel the difference
  • : ...a társkeresőkön am iszonyatXDD (2010.08.29. 13:07) Miért?
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: Igen mindenkiinek joga van a pihenéshez, de a világon mindenhol vannak zajos és ... (2010.07.12. 23:46) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • bsteve: Igazad van, ez inkább olyan paródia vb, ha egy emlékezetes, akkor az a bírói mulasztások miatt van... sajnálo... (2010.07.06. 10:20) Távol Afrikától
  • Marcobaily: Érdeklődéssel és eléggé meglepve olvasom a hozzászólásokat, ám lehet az én hibám de még mindig nem értem a sz... (2010.07.04. 17:05) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • az igényes szórakozás híve: @.Nitro.: Csak magamat tudnám ismételni, de ha ennyire különbözőek a nézeteink akkor felesleges is. Meglehet... (2010.06.25. 16:56) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: van bennem elég igényesség ahhoz hogy tudjam hogy kell szórakozni. Nem is a Joke... (2010.06.25. 01:19) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • Utolsó 20

honnan?

süti beállítások módosítása