Kezdjük a saját házunk táján!

A hétvégén Újpest-Ferencváros derbit rendeztek az NB1-ben. Hogy ez a meccs mit jelent a két csapat szurkolóinak, azt szerintem ecsetelnem nem kell. Ha egész szezonban nem is megy a csapatuknak, egy megnyert rangadó elfeledtett 5 vereséget is akár. De úgy hiszem, ez nem csak a lila bulldogoknak vagy a zöld sasoknak fontos meccs, hanem az összes labadrúgás iránt valamennyire fogékony magyar embernek. Garantált teltház, parázs hangulat, minden ami legalább 1 nap erejéig közelebb hoz minket egy topliga meccséhez. Idén ráadásul már külföldi "sztárvendég" is tiszteletét tette, hiszen a híres Jimmy Jump is beszaladt a pályára, aki eddig a teljesség igénye nélkül megmutatta már magát a 2005-ös Liverpool-Milan BL döntőn és portugáliai EB döntőn is. Gólt is szerzett, emiatt a fradisták aligha kedvelik , hiszen az ő kapujukat vette be.

A meccs maga régen látott kivégzést hozott, a lilák 6-0-ra lemosták a zöldeket, ráadásul a Fradinak egy pillanatra sem volt esélye, köszönhetően  többek között az NB1 tán legnagyobb csillagának számító Marek Heinz buta és véleményes kiállításának. Noha a cseh klasszis tagadhatatlanul levezetni érkezett hazánkba, az eredményei és korábbi csapatai önmagukért beszélnek. Kiállítása tán túlzó volt, ám azt is el lehet ismerni, hogy mozdulata csúnya és felesleges volt. Azt is tegyük hozzá, hogy az újpestieknek visszadott valamit az élet, hiszen eddig több meccsükön is pechesen veszítettek pontokat, most viszont minden bejött nekik.

Magáról a pályán történtekről ennyit, esetleg érdemes még leírni Simon Krisztián nevét, aki miatt bár morbidul hangzik ,de örül az ember az Újpest anyagi nehézségeinek. Örül ,mert tudja, hogy amennyiben a lilák nem gyengülnek meg anyagilag ez a srác aligha kap idén ennyi lehetőséget és aligha dönti el egy góllal és két gólpasszal az év meccsét. Vannak még más tehetséges fiatalok is rajta kívül , például a sérült Barczi Dávid vagy Egerszegi Tamás.

Nézzük a "másik meccset". Többször félbeszakadt a találkozó, egyszer a pirotechnika, egyszer pedig a ferencvárosi szurkolók "stadionrekonstrukciós" elképzelései miatt. Ez magam részéről egy derbin elfér, nincs ez máshogy nálunknál sokkal jobban álló futballnemzeteknél sem. Volt egy késelés is, ami viszont beárnyékolja az eseményeket némileg, ez az a szint ami már nem fér bele, remélem ezek a tettesek valóban meglesznek és börtönbe kerülnek. Az újpesti srácnak pedig innen is jobbulást és mielőbbi felépülést és még sok ennél  jobb emlékű meccset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha ezt leveszem és csak a stadionban történtekre gondolok ,akkor viszont felmerül bennem több kérdés.

Egyrészt miért nincsenek más NB1-es meccseken is ennyien?

Tudom ez egy rangadó, de az átlagtól ez sem tér el. Ugyanaz a színvonal, ugyanaz az NB1-es meccs. Mégis teltház van. Az is tény, hogy mindenki tudja hogy balhé lesz, parázs hangulat, mégis a meccsen rengeteg családot láttam. Apát és fiát, nőket. Megnézhették volna TV-n keresztül is, mégis kimentek az év biztonsági szempontból legkockázatosabb meccsére. Mert ez egy derbi.

Miért érdekel ez engem ennyire?

Azért mert az éppen aktuális MLSZ vezetés mindig első pontjai között hozza hogy ők majd rendet tesznek a lelátókon és megreformálják a dolgokat, mert az emberek a huligánok miatt nem járnak meccsre. Üldözik a pirotechnikát alkalmazókat is, pedig semmivel sem balesetveszélyesebb dolog, mint biciklizni Pesten.

Nos az év legkockázatosabb meccsén közel teltház volt. Senkit nem érdekeltek ezek a dolgok.

Miért nincs egyébként telthéz az Újpest vagy a Fradi más meccsein?

Mert sajnos  a foci színvonala olyan amilyen és egyik csapat sem úgy szerepel, ahogy az a történelmük alapján illendő lenne.

Komolyan azzal akarjuk kezdeni, hogy azokat is kitiltjuk a meccsekről ,akik még egyáltalán foglalkoznak a magyar focival és nem fotelből nézik inkább a Chelsea vagy a Liverpool meccseit?

Legyen előbb olyan focink amiért érdemes kijárni, legyenek tiszta vizsonyok az MLSZ-en belül, legyenek normális bíróink, utána követeljünk bármit is a szurkolóktól, akik egyébként nem kevés pénzt ,időt és energiát szentelnek csapatukra még ebben a mocsárban kalimpáló magyar labdarúgásban is.

 

szólj hozzá 2010.09.13. 02:49 .Nitro.

A bejegyzés trackback címe:

https://tompa.blog.hu/api/trackback/id/tr842291949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Utolsó kommentek

  • Kúrcsány Ferenc: Na most mi van, te kis faszszopó? (2011.05.27. 21:56) Kedvencünk: Orbán Viktor
  • Osváth Lacika: Hovány tisztességes. MUHAHAHAHAHAA! Azon felül hogy Kecskemét egyik, ha nem a legszarabb munkahelyének tulajd... (2011.05.22. 08:46) Feel the difference
  • : ...a társkeresőkön am iszonyatXDD (2010.08.29. 13:07) Miért?
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: Igen mindenkiinek joga van a pihenéshez, de a világon mindenhol vannak zajos és ... (2010.07.12. 23:46) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • bsteve: Igazad van, ez inkább olyan paródia vb, ha egy emlékezetes, akkor az a bírói mulasztások miatt van... sajnálo... (2010.07.06. 10:20) Távol Afrikától
  • Marcobaily: Érdeklődéssel és eléggé meglepve olvasom a hozzászólásokat, ám lehet az én hibám de még mindig nem értem a sz... (2010.07.04. 17:05) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • az igényes szórakozás híve: @.Nitro.: Csak magamat tudnám ismételni, de ha ennyire különbözőek a nézeteink akkor felesleges is. Meglehet... (2010.06.25. 16:56) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: van bennem elég igényesség ahhoz hogy tudjam hogy kell szórakozni. Nem is a Joke... (2010.06.25. 01:19) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • Utolsó 20

honnan?

süti beállítások módosítása