Kezdjük a saját házunk táján!

A hétvégén Újpest-Ferencváros derbit rendeztek az NB1-ben. Hogy ez a meccs mit jelent a két csapat szurkolóinak, azt szerintem ecsetelnem nem kell. Ha egész szezonban nem is megy a csapatuknak, egy megnyert rangadó elfeledtett 5 vereséget is akár. De úgy hiszem, ez nem csak a lila bulldogoknak vagy a zöld sasoknak fontos meccs, hanem az összes labadrúgás iránt valamennyire fogékony magyar embernek. Garantált teltház, parázs hangulat, minden ami legalább 1 nap erejéig közelebb hoz minket egy topliga meccséhez. Idén ráadásul már külföldi "sztárvendég" is tiszteletét tette, hiszen a híres Jimmy Jump is beszaladt a pályára, aki eddig a teljesség igénye nélkül megmutatta már magát a 2005-ös Liverpool-Milan BL döntőn és portugáliai EB döntőn is. Gólt is szerzett, emiatt a fradisták aligha kedvelik , hiszen az ő kapujukat vette be.

A meccs maga régen látott kivégzést hozott, a lilák 6-0-ra lemosták a zöldeket, ráadásul a Fradinak egy pillanatra sem volt esélye, köszönhetően  többek között az NB1 tán legnagyobb csillagának számító Marek Heinz buta és véleményes kiállításának. Noha a cseh klasszis tagadhatatlanul levezetni érkezett hazánkba, az eredményei és korábbi csapatai önmagukért beszélnek. Kiállítása tán túlzó volt, ám azt is el lehet ismerni, hogy mozdulata csúnya és felesleges volt. Azt is tegyük hozzá, hogy az újpestieknek visszadott valamit az élet, hiszen eddig több meccsükön is pechesen veszítettek pontokat, most viszont minden bejött nekik.

Magáról a pályán történtekről ennyit, esetleg érdemes még leírni Simon Krisztián nevét, aki miatt bár morbidul hangzik ,de örül az ember az Újpest anyagi nehézségeinek. Örül ,mert tudja, hogy amennyiben a lilák nem gyengülnek meg anyagilag ez a srác aligha kap idén ennyi lehetőséget és aligha dönti el egy góllal és két gólpasszal az év meccsét. Vannak még más tehetséges fiatalok is rajta kívül , például a sérült Barczi Dávid vagy Egerszegi Tamás.

Nézzük a "másik meccset". Többször félbeszakadt a találkozó, egyszer a pirotechnika, egyszer pedig a ferencvárosi szurkolók "stadionrekonstrukciós" elképzelései miatt. Ez magam részéről egy derbin elfér, nincs ez máshogy nálunknál sokkal jobban álló futballnemzeteknél sem. Volt egy késelés is, ami viszont beárnyékolja az eseményeket némileg, ez az a szint ami már nem fér bele, remélem ezek a tettesek valóban meglesznek és börtönbe kerülnek. Az újpesti srácnak pedig innen is jobbulást és mielőbbi felépülést és még sok ennél  jobb emlékű meccset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha ezt leveszem és csak a stadionban történtekre gondolok ,akkor viszont felmerül bennem több kérdés.

Egyrészt miért nincsenek más NB1-es meccseken is ennyien?

Tudom ez egy rangadó, de az átlagtól ez sem tér el. Ugyanaz a színvonal, ugyanaz az NB1-es meccs. Mégis teltház van. Az is tény, hogy mindenki tudja hogy balhé lesz, parázs hangulat, mégis a meccsen rengeteg családot láttam. Apát és fiát, nőket. Megnézhették volna TV-n keresztül is, mégis kimentek az év biztonsági szempontból legkockázatosabb meccsére. Mert ez egy derbi.

Miért érdekel ez engem ennyire?

Azért mert az éppen aktuális MLSZ vezetés mindig első pontjai között hozza hogy ők majd rendet tesznek a lelátókon és megreformálják a dolgokat, mert az emberek a huligánok miatt nem járnak meccsre. Üldözik a pirotechnikát alkalmazókat is, pedig semmivel sem balesetveszélyesebb dolog, mint biciklizni Pesten.

Nos az év legkockázatosabb meccsén közel teltház volt. Senkit nem érdekeltek ezek a dolgok.

Miért nincs egyébként telthéz az Újpest vagy a Fradi más meccsein?

Mert sajnos  a foci színvonala olyan amilyen és egyik csapat sem úgy szerepel, ahogy az a történelmük alapján illendő lenne.

Komolyan azzal akarjuk kezdeni, hogy azokat is kitiltjuk a meccsekről ,akik még egyáltalán foglalkoznak a magyar focival és nem fotelből nézik inkább a Chelsea vagy a Liverpool meccseit?

Legyen előbb olyan focink amiért érdemes kijárni, legyenek tiszta vizsonyok az MLSZ-en belül, legyenek normális bíróink, utána követeljünk bármit is a szurkolóktól, akik egyébként nem kevés pénzt ,időt és energiát szentelnek csapatukra még ebben a mocsárban kalimpáló magyar labdarúgásban is.

 

szólj hozzá 2010.09.13. 02:49 .Nitro.

Miért?

1 hozzászólás 2010.08.16. 11:28 (mitya)

Távol Afrikától

12 éves voltam amikor életem első igazi futball élményét átéltem az 1998-as VB formájában. Addig a foci igazán nem érdekelt, mivel a családomra egyébként sem volt jellemző a sport szeretete, ezért az is kész csoda volt hogy kosárlabdázni kezdtem, de a focival nem foglalkoztam. Első halvány emlékem a magyar foci egyik legsötétebb napja, a jugoszlávok elleni 1:7-es VB pótselejtező, nem valami kellemes. Ahogy az minden VB idején történik azonban az embereket bármennyire is nem foglalkoznak a focival azért mégis megmozgatja egy ilyen esemény. Aki egyáltalán nem néz focit, az is legalább 1-2 nagyobb rangadóba belenéz vagy ha máshogy nem is ,de híradásokon keresztül értesül a legfontosabb eseményekről.

Velem is így kezdődött, elkezdtem nézni és magával ragadott. Az első meccs amit láttam meg nem mondom mi volt és emlékeim szerint nem szurkoltam igazán senkinek, de élveztem magát a VB-t. Jó meccsek, szép gólok, drámák, izgalmak. Minden ami kellett ehhez a játékhoz, itt szerettem bele ebbe a sportágba végleg és ez a mai napig is így van. Innentől aztán minden meccset néztem amit lehetett, ekkor még a kínálat szűkösebb volt, általában BL meccsekre volt lehetőség, ezután alakult ki a klubcsapatok iránti elkötelezettségem( Manchester United), nem csak külföldi szinten, hiszen Kecskemét meccsekre is elkezdtem kijárni, ami ha nincs ez a VB lehet másképpen alakul és lehet nem leszek akkora szurkoló hogy még idegenbe is elutazok bajnokikra.

Összegezve: Ha a 98-as VB nem olyan amilyen, akkor lehet nem érdekelne a mai napig se a foci, vagy nem annyira amennyire most.

Azóta az összes EB-t és VB-t nézem. Nem válogatok, csak idő kérdése a dolog, de ugyanúgy leülök egy Szlovénia-Algéria meccs elé ,mint egy Anglia-Németország meccshez. A 2000-es EB az eddig általam követettek közül magasan a legjobb volt, ki ne emlékezne például a jugoszláv-szlovén (3-3) vagy a holland-olasz drámájára, nem beszélve arról a rendkívül kiélezett olasz szemmel nézve horrorisztikus döntőre? Vagy az angolok vesszőfutására Portugália és Románia ellen(milyen jó hogy mindig nekik drukkolok, garantált a csalódottságom mindig, ha már a magyar válogatotté nem elég). De ott volt a parádés jugo-spanyol meccs is. Szóval ha lehet még magasabb szint volt ez az EB, mint 2 évvel korábbi VB. Ezek után stagnált a szint, a 2002-es VB-n is volt pár parádés meccs, a 2004-es EB már rosszat sejtetett, hiszen egy olyan válogatott nyerte a görögök személyében, akik a  védekezésre építettek főleg és a célfutball-t tökéletes szintre emelték. A 2006-os VB idején is sokan panaszkodtak a színvonalra, de bevallom én nem éreztem ezt, sokkal közelebb állt hozzám mint ez a mostani VB. Talán Németország miatt, az európaisága miatt, a légköre miatt, mert ez is sokat számít.

A legnagyobb gondom az, hogy először eddig a VB-t nem érzem magaménak. Mondhatni csalódás. Az angolok játéka egy dolog, erre nyugodtan mondhatom hogy már megszoktam és egy VB-n azért nem is veszi olyan komolyan az ember a szurkolást(mégis magyar vagyok elsősorban). A legnagyobb baj az, hogy a legtöbb válogatottban csalódotam. Olaszország, Franciaország, Portugália, Anglia, Argentína és tuljadonképpen a brazilok is ide sorolhatóak. Anglián kívül egyikükért se rajongok különösebben, de azért sztárjátékosokból állnak ezek a csapatok, jó meccseket semleges nézőként is örömmel vesz az ember. Sajnos ezek a sztárok nem mutattak magukból semmit. Nálam biztosan helye van a citromcsapatban Ronaldónak, Rooney-nak, Lampard-nak, Messi-nek vagy éppen a Cannavaro vezette olasz védelemnek, de mondhatnám Green kapust és Anelkát is. Nem a szép játékról hanem a kudarcokról szól ez a VB. Aranylabdás játékosok égéséről és csapatuk pofáraeséséről. Az első forduló után mindenki több gólra számított izgalmasabb meccsekre ,de igazi izgalmak csak a 3. fordulóban voltak amikor már eredménykényszer volt, utána a nyolcaddöntők újra visszatértek a régi mederbe. De tényleg tegye fe la kezét az aki mondjuk egy Japán-Paraguay vagy egby Szlovénia-Algéria meccset nem emberiség ellen elkövetett bűntettnek fogott fel. És igen erre sokan legyinthetnek, hogy jó mit várok a kiscsapatoktól, de tudok én nekik számos példát hozni korábbi tornákról, hogy milyen jó meccseket tudtak vívni az ilyen gárdák.

A mostani VB-re eljutottunk oda, hogy másra sem törekednek a csapatok csak a vereség elkerülésére, a sztárcsapatok annyit adnak ki magukból amennyit muszáj(szerintem a brazilok, olaszok erre fáztak rá) a kis csapatok pedig megelégszenek 1-1 ponttal. Ebből lesz a dögunalom. Ehhez jön Dél-Afrika a maga vuvuzelájával, rossz közbiztonságával, foghíjjas lelátóival ami egyáltalán nem teremti meg a VB atmoszféráját.

Már a 4 között járunk ,tehát maximum akkor fogok emlékezni erre a VB-re 4 év múlva ,ha valami nagyon jó elődöntő, döntő vagy bronzmeccs lesz, mert különben maradnak a bíróbakik és sok játékoshoz méltatlan szereplés. Mert nem akarok én senkit megbántani, de ha egy VB-n Thomas Müller-ről beszélnek mint a VB nagy felfedezettjéről, akkor az olyan magas színvonalú nem lehet....

1 hozzászólás 2010.07.05. 23:38 .Nitro.

Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok

Elég régen írtam már itt a Tompán ,de most azért elgurultak a piruláim. Mi kecskeméti fiatalok alapvetően mindig azzal a problémával küzdöttünk, hogy nincs olyan hely, illetve olyan rendezvények ahova szívesen jártunk volna. A nyarat leszámítva gyakorlatilag egy unalmas város Kecskemét, megyeszékhelyhez méltatlan az ami nálunk folyik. Nyáron legalább van borváros meg sörváros, ez legalább 4 hetet kitölt a nyarunkból. Ott van azonban a július elejétől augusztus közepéig tartó időszak amikor megint olyan silány a helyzet, hogy gyakorlatilag nem tudunk mit csinálni. A kocsmák, kávézók döntő többsége éjfél körül bezár,rendezvények nincsenek, a hajnalig nyitva tartó táncos szórakozóhelyek pedig csak hétvégén vannak nyitva. Mit csináljon egy fiatal nyáron amikor végre eljött a szórakozás ideje? Üljön otthon? Nem hinném hogy ez a járható út. Jelen állás szerint a városközpontban egy darab non-stop pizzéria üzemel(bár tudomásom szerint a lakók ott is nagyon dolgoznak rajta hogy ez ne maradjon így sokáig) , ezen kívül egy olyan szórakozóhely van még amely addig tart nyitva ameddig vendég is van(kérdés meddig lesz ez így ,hiszen a régi kert kávézó is így kezdte, aztán elkezdtek járni a rendőrök). Régi időkben még az Arany Homok volt non-stop ,de ez is megszűnt. Mit tudtak tenni a városban együtt szórakozó fiatalok? Egyetlen mentsvár maradt, a Joker éjjel-nappali üzletként.Miért fontos ez? Mert ezt is el akarják venni gyakorlatilag egy készülő új törvénnyel, miszerint augusztus 1-től este 10 és reggel 6 között betiltják a szezses ital forgalmazását. Bevallom őszintén én is régen sokszor üldögéltem előtte miután a környék összes helye bezárt, vettünk egy sört a haverokkal és eldumáltunk. Mivel szerintem több közöm van a kecskeméti fiatalokhoz és a szórakozási szokásaikhoz, mint Z.G.-nek Kecskemét polgármesterének, engedtessék meg hogy kimondhassam, akik ott ittak alkoholt, bár a törvény értelmében szabálysértést követtek el, azoknak a kritériumoknak és leírásnak amit ők felállítanak a készülő előterjesztésükben semmilyen szinten nem feleltek meg. Nem mondom hogy nem volt időnként 1-2 renitens illető, de ezeket vagy a Joker személyzete, vagy az ott békésen iszogató emberek hesegették el. Ez azóta is így van, a bolt előtt maximum addig vannak emberek amíg sor van, hiszen mostanra arra is ügyelnek, hogy a környékükön ne legyen csoportosulás. Itt gyakorlatilag 1-2 program nélküli hárklis öregasszony panaszai miatt(aki gondolom valakinek a valakije) alakulhatott ki ez a helyzet, vagy csak egyszerűen azért mert akik ezt a döntést át akarják vinni vagy nem voltak fiatalok(amit nagyon sajnálok, de én azért több kortársam nevében szeretnék az lenni) vagy elfelejtették milyen volt. Nem egyenlő a mérce nekem ez a legnagyobb problémám, valamint az, hogy én és a kecskeméti fiatalság="vándorló" társaság vagyunk, akik csak ranadlírotunk, kapukba hugyozunk ,szemetelünk. Más nem is mozgat minket csak ez. Legjobb az lenne ha ketrecbe zárnának minket. Én szeretem a borvárost ,sörvársot ,de ezek szerint abban a 4 hétben amíg az van az nem probléma hogy szét van hugyozva a főtér, el vannak dobálva a poharak, üvegek. Nyilván nem ,hiszen az árusoktól beszedett pénz ellensúlyozza a randalírozást, a Jokert meg nem tudja megvágni a város annyira amennyire szeretné.

Üzennék azért pár dolgot a belvárosi lakosoknak is. Én kétlaki vagyok 5 éve, Pesten töltök 5 napot minden héten. Én is a belvárosban lakok és nagy a zaj, a forgalom, sok a buli mégse megyek műbalhézni az önkormányzathoz, hogy mondjuk este 10-től reggel 8-ig ne járjanak az autók az utcában mert nagy a zaj.Aki a belvárosba költözik az tisztában van vele, hogy zajos, forgalmas. Ha ezzel nem tud együttélni ,akkor nyugodtan lehet költözni olyan helyre is ahol csend és nyugalom van a nap 24 órájában. Nem teljesen megölni mások szórakozását. A városvezetés meg ahelyett hogy ilyen hülyén megfogalmazott előterjesztésekkl próbál "rendet tenni" inkább használja a rendőreit arra amire vannak: védjék a rendet. Azon kívül, hogy pár szerencsétlen gyereket az előírt kvóták miatt megbüntetnek hétvégente több tízezer forintra nulla a rendőri munka. Jellemzően egyébként ilyenkor is azokat bünetetik meg ,akik azon kívül hogy egy sör van a kezükben semmit nem ártanak a környezetüknek, se nem hangosak ,se nem huligánok. Ha szóvá merik nekik tenni, hogy x vagy y helyen balhé van, meg sörös üvegeket dobálnak és miért nem ott néznek szét még meg is fenyegetik az embert, hogy kussoljon vagy beviszik. A másik az személyes példa. Amikor 3-4 gyerek elkezdett verni egyet, és kihívtam a rendőrséget 20 perc után egy polgárőr autót tudtak kiküldeni,(központban volt ze is) ennyit arról hogy ki mekkora kárt okoz a városnak vagy ki mennyit tesz érte. Talán ha rendőrök jobban tennék a dolgukat, nem így állnának a dolgok és nem a fiatalokra próbálnák ráverni a balhét.

Nem tudom mi a városvezetés célja, de ha az ,hogy a fiatalok meneküljenek el Kecskemétről és vissza se nagyon akarjanak menni ,akkor jó úton járnak.

8 hozzászólás 2010.06.23. 15:03 .Nitro.

Kerékpáron

 Katt a képre, hogy mi a vége...

szólj hozzá 2010.06.22. 23:14 (whizz)

A facebook megölte a blogot

2 hozzászólás 2010.06.19. 16:04 tompablog

Itt a nyár a jó idő, a kedves emberek

3 hozzászólás 2010.06.14. 00:03 (whizz) Címkék: nyár buzi comic kalapos

A szerény műsorvezető

 

Kattints a képre, hogy lásd is.

4 hozzászólás 2010.06.02. 23:28 (whizz)

A széktestű ember

szólj hozzá 2010.05.26. 19:43 (whizz)

I bet you look good on the dancefloor

A britpop együttes Arctic Monkeys számát feldolgozta egy brit pop együttes a Sugababes. Persze már 2éve, de én csak most hallottam. Fogadjátok nagy szeretettel.

 

 

 

 

 

 

Hát nem aranyosak?

 

szólj hozzá 2010.05.18. 15:26 (whizz)

Egy kis MinDigTV, ahogy nekünk tálalták

Arról van szó, hogy az EU-s előírásoknak megfelelően 2011 december 31-én le kell lőni az analóg földfelszíni műsorszórást, amin jelenleg ugye csak pár csatorna fogható. A digitális adás szebb (HD), okosabb, erősebb, minden tulajdonságában előre mutat. Csak éppen az egészet megint úgy sikerül itthon tálalni, hogy könnybe lábad a szemem.

Kezdjük az elején: 2008-ban vagyunk, felröppen a hír, hogy digitális tesztadás indul a jövőben várható átállás miatt. Magyarország persze nem az Európában legelterjedtebb mpeg2-es kódolást választja, hanem az mpeg4-et, tehát aki addigra megvette már a "hd ready" készülékét, garantáltan nem ússza meg a tuner vásárlását. Sebaj, az mpeg4 modernebb, szakmai szemmel végül is alátámasztható az amúgy akkoriban meglepőnek számító döntés.


Jómagam is kaptam az alkalmon akkor, tv-m még ugyan nem volt, de vettem egy usb tunert, aztán uccu neki, lássuk mit tud (Budapest, Mester utca - Dunától 100m). A botantennával nem is próbálkoztam, de egy szobaantennát véve próbáltam befogni tetőtéri lakásomból a jelet. Nem volt stabil, s a fórumokat nézegetve láttam, hogy ezzel nagyon sokan vannak még így. Ekkor elkezdtem kutakodni, s megtaláltam mi a bökkenő. Az EU-ban a maximálisan használható és használt sugárzási teljesítmény 100kW, de  hála a Magyar Honvédségnek mi kemény 6,3kW-on kezdtük el nyomatni, ami nyilván erősen bekorlátozta a vételi lehetőségeket. Ami megdöbbentő, hogy ezt az értéket idén februárban sikerült csak 40kW-ra tornászni Budapesten, tehát ezzel jelentősen javultak a vételi lehetőségek, de ahhoz képest hogy (hahó!!) 1,5 év múlva le lesz lőve az analóg sugárzás, elkeserítő az adat.

Beszéljünk kicsit a tálalásról is, mint olyanról. Nem volt, nincs rendes, országos, átfogó kampány. Időnként belefut az ember pár hirdetésbe, cikkbe, de aki nem fogékony az új technikákra, kötve hiszem, hogy nem jár utána pontosan mi is ez.  Ezt legjobban talán az bizonyítja, hogy jelenleg még 800 000 háztartás fogja tetőantennával az analóg, földfelszíni sugárzású adókat, tehát ennyi háztartásba kéne 1,5 alatt alkotni valamit. Persze itt már összefutnak a szálak, hiszen a jelerősség ugye harmatos, hát sok sikert mindenkinek a vételhez! Éppen válaszolt korábbi levelemre a mindigTV ügyfélszolgálat, halvány lila gőzük nincs mikor megyünk tovább a 40%-ról, pedig azért durván lenne reklámértéke annak, hogy az m1 pl. HD-ben sugározza a foci vb-t, s ingyen lehet fogni..

A képminőség egyébiránt sokkal jobb, mint az analóg sugárzás esetén, de szakmai fórumok egyöntetű véleménye szerint nyugati társainkhoz képest vacak. Nem baj, nekük legalább mpeg4-ünk van..de minek?

És akkor most jöjjön az a kis apró szemétség az Antenna Hungária részéről, ami végül is megszülte ezt a postot. Arról van szó, hogy a digitális sugárzás "multiplexekre" van osztva és egy-egy multiplexen 8-12 csatorna sugározható SD felbontásban, 3 pedig HD-ban. Mondanom sem kell, ez az analóg sugárzásnál nagyságrendekkel nagyobb csatornaválasztékot jelez előre. Ennek fényében ami kis kampány van a mindigtv részéről, akár a honlapon is, az arról szól, hogy mindenki cserélje le a készülékét "matricásra", mert csak azzal lehet boldogulni, semmi kétség. Áruházak akciós újságaimban is mosolygós fejek jelzik az Antenna Hungária által kibocsátott specifikációnak megfelelő tv-ket, amikkel elérhető az ingyenes, digitális mennyország.

 Valójában persze csúsztatás az egész, hiszen amit ezek a tv-k a régi társaikhoz képest vételi szinten ami többletet tudnak , az a beépített digitális (mpeg4) tuner. Csakhogy a mindigTV szolgáltatása látszólag ingyenes csak, hiszen a közszolgálati adókat kódolásmentesen lehet majd fogni, viszont a kibővített választék már most is kódolt csatornán keresztül megy, s a jövőben a tartalomnak ez irányú fejlődése várható. (Egészen pontosan a héten érkeznek új, kódolt adók.) Viszont ezeket a kódolt adókat egyféle módon lehet fogni: egy, az Antenna Hungária által kibocsátott, tunerrel egybeépített kártyaolvasóval.  Akinek nem esne le egyből: a lényeg a külső tuner! Hiába veszed meg tehát a mindigtv matricás tv-t, ha rendesen akarod fogni a ditiális műsorokat, a tv-d csak monitorként fog funkcionálni (mint most a set top boxokkal), a gép agya  a külön megvásárolt, külön távirányítóval kezelendő tunerben lesz.

Ilyen előzmények után érdeklődve várom a folytatást és sok sikert kívánok az Antenna Hungáriának ahhoz, hogy 1,5 év alatt sikeresen állítsanak át 800 000 háztartást a digitális vételre.Utolsó kommentek

  • Kúrcsány Ferenc: Na most mi van, te kis faszszopó? (2011.05.27. 21:56) Kedvencünk: Orbán Viktor
  • Osváth Lacika: Hovány tisztességes. MUHAHAHAHAHAA! Azon felül hogy Kecskemét egyik, ha nem a legszarabb munkahelyének tulajd... (2011.05.22. 08:46) Feel the difference
  • : ...a társkeresőkön am iszonyatXDD (2010.08.29. 13:07) Miért?
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: Igen mindenkiinek joga van a pihenéshez, de a világon mindenhol vannak zajos és ... (2010.07.12. 23:46) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • bsteve: Igazad van, ez inkább olyan paródia vb, ha egy emlékezetes, akkor az a bírói mulasztások miatt van... sajnálo... (2010.07.06. 10:20) Távol Afrikától
  • Marcobaily: Érdeklődéssel és eléggé meglepve olvasom a hozzászólásokat, ám lehet az én hibám de még mindig nem értem a sz... (2010.07.04. 17:05) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • az igényes szórakozás híve: @.Nitro.: Csak magamat tudnám ismételni, de ha ennyire különbözőek a nézeteink akkor felesleges is. Meglehet... (2010.06.25. 16:56) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • .Nitro.: @az igényes szórakozás híve: van bennem elég igényesség ahhoz hogy tudjam hogy kell szórakozni. Nem is a Joke... (2010.06.25. 01:19) Kecskemétnek nem kellenek a fiatalok
  • Utolsó 20

honnan?